wamtepomp

Warmtepompen

Steeds meer huishoudens overwegen de installatie van een warmtepomp. Logisch, zou u denken gezien de steeds strenger wordende energie-eisen voor nieuwbouwwoningen en grondige verbouwingen. Dat een warmtepomp vooral voordelen heeft, spreekt voor zich. Maar er zijn ook nadelen.

Nadelen
De verwarming via een warmtepomp gebeurt bij lage temperatuur. Daardoor is de opwarming wat trager en is er een grotere dimensie van de radiatoren of het vloeroppervlak (bij vloerverwarming) nodig. Die lage temperatuur maakt een warmtepomp geschikt -voor met name- goed geïsoleerde woningen. Doordat er geen of weinig warmteverlies is, functioneert de warmtepomp met optimaal rendement.

Voordelen
De voordelen van een warmtepomp zijn echter groter dan de nadelen. Het belangrijkste nadeel, de grotere investering, wordt dus voor een stuk, vooralsnog, gecompenseerd door premies. Maar er is meer: een warmtepomp is aanzienlijk zuiniger in verbruik. Dat merk je dus aan je portemonnee en het zorgt mee voor een snelle terugverdientijd van de installatie. 

Nefit warmtepomp